Educația pentru sănătate și nutriție va fi inclusă în planurile de învățământ din România, începând cu anul școlar 2020-2021, potrivit Legii 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

Astfel,  noua lege, publicată în MO nr. 53/ 19 ianuarie,  prevede elaborarea, până la sfârșitul anului 2019, a unei strategii care să fie implementată efectiv începând cu anul școlar 2020-2021.

„Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Ministerul Sănătății elaborează o strategie privind educația pentru sănătate și nutriție până la data de 31 decembrie 2019. Strategia va fi transpusă în planurile-cadru de învățământ începând cu anul școlar 2020—2021", se menționează în Legea 38/2019.

Legea mai sus menționată nu conține niciun detaliu privind această educație pentru sănătate și nutriție.
O altă modificare adusă de Legea 38/2019 constă în posibilitatea de a se organiza învățământ la domiciliu pentru copiii cu cerințe educaționale specifice.

„Pentru copiii cu cerințe educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale se poate organiza învățământ la domiciliu sau pe lângă unitățile de asistență medicală. Pentru copiii cu dizabilități locomotorii, în vederea integrării acestora în învățământul cu frecvență, se vor achiziționa elevatoare sau procesul instructiv-educativ se va desfășura într-o sală de clasă situată la parterul unității”, se arată în actul normativ.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.