ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitați speciali pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia, elevii români au reușit să câștige 8 medalii.

Olimpicii români au obținut două medalii de aur, două de argint și patru de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia, România fiind singurul stat invitat din afara acestui spațiu care participă ca urmare a recunoașterii și aprecierii rezultatelor excepționale înregistrate an de an la Olimpiada Internațională de Fizică,

Este pentru al treilea an consecutiv când România este invitat special la această Olimpiadă.  

Premiați în 2014 cu argint și în 2015 cu aur, Dan Ștefan Eniceicu și Tudor Costel Crețu au cucerit încă o dată cele mai prețioase distincții. Medaliile de argint au fost obținute de Robert Iulian Răveanu și Andrei Cătălin Răduc, acesta din urmă egalându-și rezultatul de anul trecut. Și-au trecut în palmares medalii de bronz Anca Drăgulescu, Ovidiu Mihai Popa (mențiune, în 2015), Răzvan Radu și Gabriel Dănuț Buică. Toți componenții echipei sunt elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București.