ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii și profesorii nu vor merge la cursuri, miercuri, când este Ziua Internațională a Educației, rămânând la latitudinea unităților de învățământ modul în care vor fi organizate activitățile în acea zi.

 Ziua Internațională a Educației a fost stabilită de UNESCO pentru 5 octombrie.

În România, într-un ordin de ministru al Educației Naționale și Cercetării, în care a fost stabilită structura anului școlar 2016 - 2017, este prevăzut că miercuri cursurile conform programului obișnuit vor fi suspendate.

În fiecare județ, sindicatele din educație și inspectoratele școlare vor stabili modul în care va fi marcată această sărbătoare în unitățile de învățământ.

"Fiecare federație sindicală, în înțelegere cu inspectoratul școlar, stabilește un program specific. Dar dacă vă uitați în structura anului școlar 2016-2017, veți vedea că și pe 1 iunie și de Ziua Educației sunt activități în care nu se fac cursuri”, a declarat, duminică, pentru News.ro, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Conform structurii acestui an școlar, "unitățile de învățământ și inspectoratele școlare județene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei școli, zilele de  5 octombrie (Ziua internațională a educației), 5 iunie (Ziua învățătorului) și 1 iunie (Ziua copilului)".