ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Sîmbotin este este unul dintre elevii de excepție cu care se mândrește învățământul vasluian, ale cărui rezultate confirmă atât pe plan național, cât și internațional. Elev în clasa a XI-a la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, Vlad va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie, ce se va desfășura în luna iulie, în Vietnam.
 
Anul trecut, Vlad s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Internațională de Științe.
Membru al lotului olimpic lărgit la Biologie, Vlad a obținut astăzi, 9 iunie, calificarea la faza internațională a Olimpiadei de Biologie, obținând al doilea punctaj din țară. Olimpiada Internațională de Biologie se va desfășura în perioada 16 - 24 iulie, la Hanoi, în Vietnam, potrivit adevarul.ro.
 
Alături de Vlad Sâmbotin, vor reprezenta România Alexandru Zancă, de la Colegiul Național ”Mihai Viteazu” Ploiești, George Cătălin Maier, de la Liceul ”Avram Iancu”, Cluj Napoca, Bogdan-Ionuț Șișcă Jippa, de la Colegiul Național ”Mihai Viteazu”.  
 
"Vlad este un elev de excepție, care ne onorează. El nu excelează doar la biologie, ci la toate disciplinele. În clasa a IX-a, s-a calificat la etapa națională la trei olimpiade. Este vorba despre Biologie, Geografie și Lingvistică. Anul trecut și anul acesta, la două discipline, Biologie și Științe. Asta dovedește o bună pregătire și faptul că muncește foarte mult”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui. De altfel, Vlad Sâmbotin a încheiat toți cei trei ani de liceu cu 10 pe linie.