ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, le va preda în acest semestru un curs pe teme de securitate globală masteranzilor de la Universitatea de Vest Timișoara (UVT), după ce Senatul a aprobat programa de studiu.

„Senatul UVT a aprobat ca Florian Coldea să țină pe parcursul acestui semestru cursul numit Analiza riscurilor neconvenționale în societatea contemporană. Managementul riscurilor de securitate, care le va fi predat masteranzilor. Programarea este modulară, iar primele trei cursuri vor avea loc sâmbătă 3 martie, de la ora 9,00 până după-amiaza. Cursurile au câte două ore, cu pauză între ele”, a declarat joi, pentru Agerpres, decanul Facultății de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării a UVT, prof. dr. Robert Reisz.

Potrivit decanului, invitația adresată de UVT lui Florian Coldea de a conferenția pe teme de securitate globală a fost avansată în perioada anterioară începerii semestrului II, dar nu se știa exact dacă acesta va ține un curs propriu-zis sau dacă va avea doar câteva întâlniri cu masteranzii, până când Senatul UVT nu și-a dat acceptul.

Robert Reisz preciza luna trecută că atunci nu era finalizată toată procedura, ținând cont și de planul de învățământ.

„UVT are la nivelul masterat o specializare pe Studii de securitate globală, iar de-a lungul timpului le-au ținut prelegeri studenților diferite personalități din țară și străinătate, între care actualul șef SRI, Eduard Hellvig, sau fostul parlamentar de Timiș, diplomatul Ștefan Glăvan. Vom avea mai mulți invitați, pe lângă cursuri, un număr mare de conferințe invitate, astfel încât, pe lângă teorie, oamenii să audă și de la persoane cu experiență practică în domeniu”, a completat Robert Reisz.