ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii au susținut astăzi prima probă de simulare la Evaluarea Națională, proba la Limba și literatura română. În 2024 elevii și profesorii vor asista la un experiment-premieră: lucrările vor fi corectate digital.

Potrivit procedurii, după ce elevii termină de scris lucrarea, o predau profesorilor supraveghetori, care vor scana fiecare foaie a lucrării, iar apoi lucrarea va intra în sistem. De acolo, lucrarea va fi repartizată aleatoriu unui profesor corector, din alt județ decât cel din care provine candidatul respectiv, potrivit alba24.ro.  

Corectarea va avea loc pe o platformă digitalizată, susțin reprezentații ministerului Educației.

După finalizarea scanării tuturor lucrărilor, asistenții le introduc într-un plic, care va fi sigilat de președintele comisiei. Acestea se păstrează în cadrul unității de învățământ până la finalizarea probelor/încărcarea rezultatelor în platforma digitalizată.

Ulterior, asistenții se asigură de ștergerea lucrărilor scanate din calculatoarele din sălile de clasă.
Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, aleși aleatoriu din platforma digitalizată.

Programul susținerii probelor la Simularea Evaluării Naționale 2024:

5 februarie 2024 - Simulare la Limba și Literatura română
6 februarie 2024 - Simulare la proba la Matematică
7 februarie 2024 - Simulare la proba la Limba și literatura maternă
23 februarie 2024 - Afișarea rezultatelor