Eveniment special organizat de Platforma Împreună cu ocazia Zilei Naționale: Șezătoare culturală cu Mircea Platon și Mihai Gheorghiu la Librăria Sofia

De Ziua Națională a României, Platforma „Împreună” organizează un eveniment deosebit la Librăria Sophia: o Șezătoare Culturală cu lansare de carte.
Invitații evenimentului sunt istoricul și scriitorul Mircea Platon și scriitorul Mihai Gheorghiu. Iată comunicatul organizatorilor:
„Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ vă invită de Ziua Națională a României, 1 Decembrie 2019, ora 14,00 la o ȘEZĂTOARE CULTURALĂ cu lansare de carte.
Evenimentul va avea loc la Librăria Sophia din București și este realizată în parteneriat cu Șezătoarea București, un grup minunat de doamne care țes și cos modele vechi, tradiționale de ie.
Invitații evenimentului sunt istoricul și scriitorul Mircea Platon și scriitorul Mihai Gheorghiu.
Evenimentul se dorește a fi unul de evocare atât a resorturilor culturale care au făcut posibilă Marea Unire, cât și a bucuriei de a transmite mai departe aceste resorturi profunde, singurele care pot naște generații demne de înaintași.
În cadrul evenimentului vor fi interpretate fragmente din articolele cenzurate ale scriitorului Alexandru Vlahuță, astfel cum au fost ele publicate în volumul îngrijit de Mircea Platon, „Alexandru Vlahuță. Primul și ultimul’’. Acest volum, precum și ultima carte a invitatului, respectiv Națiune, modernizare și elite românești (Ideea europeană, 2019), vor fi prezentate publicului participant.
Mircea Platon este Doctor în Istorie (2012) al Universității de stat din Ohio, Columbia, SUA, având publicate peste 200 de eseuri, comentarii politice și recenzii în toate marile ziare și reviste culturale din țară în Du Bois Review: Social Science Research on Race (Cambridge University Press), French History (Oxford University Press), History of Political Economy (Duke University Press), Intellectual History Review (Routledge). Dintre lucrările publicate, enumerăm: Conștiința națională și statul reprezentativ, studii și eseuri (Iași, Timpul, 2011), Ce-a mai rămas de apărat (București, Eikon, 2016), Elitele și conștiința națională (București, Contemporanul, 2017), Geografie și conștiință națională (Ideea Europeană, 2018), Alexandru Vlahuță. Primul și ultimul (Timpul, 2019), Națiune, modernizare și elite românești (Ideea europeană, 2019)
Mihai Gheorghiu este autorul lucrărilor „ România dincolo de trecut. Eseu despre experiența servituții” și „Reversul istoriei. Eseu despre opera lui Mircea Eliade”.
Director general adjunct al Muzeului Țăranului Român și președinte al Platformei civice apolitice ÎMPREUNĂ, Mihai Gheorghiu are deopotrivă o cunoaștere livrescă și pragmatică a realitătii românești în context european. Despre vremurile pe care le trăim sau care vin, el spune:” Europa de mâine nu va mai fi a naționalităților, ci a unui nou tip de parohialitate, de existență și de rezistență a comunităților mici capabile să-și găsească mai degrabă un sens al existenței, al comuniunii și rezistenței. Pe dedusubtul curentului integralist și centralizator al elitei birocratice și financiare de un cinism extraordinar, comunitățile vor ști să-și găsească albia de rezistență la un proces violent de uniformizare si aplatizare. Aceasta, desigur, dacă nu vom deveni cumva o corporație de clone, fără memorie și fără natură, mecanisme biologice arierate in splendida și birocratica producție și re-producție a profitului" (Mihai Gheorghiu- "România dincolo de trecut ")
Ca să nu devenim astfel, vă invităm cu drag la o Șezătoare culturală la ceas de sărbătoare, crescând comunitatea celor care ne prețuim valorile naționale”.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Cora Muntean: "Domnule profesor, nu se poate să nu mă ridic în fața Dumneavoastră!"

Vaccinata Ligia Deca susține că a făcut Covid în avionul lui Iohannis sau la Curtea Șeicilor din Dubai unde s-a aflat împreună cu Arafat și Hellvig. Conform practicilor cu care a fost terorizată populația doi ani ar trebui SĂ FIE CU TOȚI CARANTINAȚI

Peste 300 de studenți și foști absolvenți sar în apărarea profesorului de jurnalism Marian Petcu, acuzat că i-a făcut proști pe niște proști instrumentalizați

NOUA NORMALITATE: Indiana, Ohio, Kentucky și Pennsylvania, au elaborat o serie de legi care prevăd instalarea mai multor defibrilatoare în școli

Noua Lege a învățământului preuniversitar: introducerea Cardului Național de Elev cu cip, pe baza tehnologiei electronice, și „transformarea digitală a sistemului preuniversitar” - integrarea educației în gulagul digital

Europarlamentarul Maria Grapini, acuzații extrem de grave după ce o carte cu mesaje pornografice ar fi fost distribuită elevilor din România. Este vorba despre cartea „Câinele Iubirii”, scrisă de Sebastian Sifft și publicată de Humanitas
Recomandările noastre

Maestrul Ion Cristoiu și Anca Alexandrescu: Solidaritate cu ActiveNews! Sprijiniți presa independentă! - VIDEO și mesaje îmbucurătoare ale cititorilor noștri. Mulțumim din suflet tuturor!

Rafael Udriște: GENERAȚIA SFINTEI CRUCI - Crucea de lemn de la Universitate, purtată pe umeri de la Chișinău la București, este declarația de dragoste pe care generația mea o face, în fiecare zi, României

27 martie: Basarabia „se unește pentru totdeauna cu Mama sa, România”. Aproape toți cei care au votat Unirea au fost apoi vânați de bolșevici și au sfârșit în lagărele sovietice. Ei sunt Martirii Basarabiei, Martirii Unirii. Să nu-i uităm niciodată!

Virgiliu Gheorghe: Războiul văzut și războiul nevăzut
Persoane: Mihai Gheorghiu Mircea Eliade Mircea Platon
Locații: București
Subiecte: Ziua Națională a României 1 decembrie
Organizații: Platforma civică Împreună
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)