ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un elev în clasa a XII-a la Colegiul Nicolae Bălcescu din Brăila, medaliat la olimpiadele internaționale de fizică, astronomie și astrofizică, a fost admis cu bursă completă la Universitatea Harvard.

„Elevul de aur al Brăilei”, așa cum mai este cunoscut, Radu Andrei a fost acceptat recent la trei universități de renume din Statele Unite - Harvard, Stanford și Princeton și, după ce a cântărit ofertele, după cum a declarat pentru Agerpres, a ales să meargă la Harvard, deoarece aici este locul unde vin cei mai buni studenți din toată lumea și „este un avantaj enorm să fii printre cei mai buni”.

Radu Andrei are în palmares cinci medalii internaționale: aur la Olimpiada de Fizică și argint la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică (2017), aur la Olimpiada de Astronomie și bronz la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică (2016) și argint la Olimpiada de Astronomie (2014), plus alte peste 100 de premii la competițiile județene, naționale și internaționale.

Tânărul își dorește ca, după finalizarea studiilor, să lucreze în cercetare, dar nu în țară, ci în străinătate, unde consideră că are mult mai multe oportunități de afirmare.