Fundația „Corneliu Coposu” organizează un concurs de eseuri pe tema Marii Uniri, informează organizația într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

„GENERAȚIA MARII UNIRI - PERSONALITĂȚI, DEMNITARI ȘI MARTIRI” este numele temei pe care tinerii participanți trebuie să o abordeze.


„Concursul își propune să scoată în evidență rolul și importanța pe care le-au avut personalitățile din fiecare provincie sau regiune istorică la desăvârșirea României Mari, precum și viziunea tinerilor studenți, masteranzi și doctoranzi la felul cum va arăta România ca națiune în următorii 100 de ani.

Concursul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din sistemul universitar românesc, din Basarabia (Republica Moldova) și Bucovina (Ucraina), precum și din sistemul universitar din întreaga lume”, se arată în document.
 
Din juriu vor face parte personalități precum Ana Blandiana, profesorul Dan Pavel sau jurnalistul Tudor Călin Zarojanu.
 
Juriul va fi format din:
Ana Blandiana, scriitor, președinte al juriului
Doina Alexandru, jurnalist
Dan Pavel, profesor de științe politice
Ioana Boca, istoric
Tudor Călin Zarojanu, scriitor și jurnalist

Premii acordate:
Premiul I – 3000 RON
Premiul II – 1200 RON
Premiul III – 800 RON

Termene limită și etapele concursului
15 martie 2018: lansarea concursului
15 octombrie 2018: termenul limită pentru trimiterea eseurilor
1-5 noiembrie 2018: juriul desemnat va anunța câștigătorii
10 noiembrie 2018: Gala de premiere a câștigătorilor - Ateneul Român


Criterii de eligibilitate:
Vor fi luate în considerare numai lucrările care au ca subiect generația Marii Uniri, con-tribuția lor la realizarea statului modern, precum și viziunea autorilor despre cum va arăta România următorilor 100 de ani;
Vor fi luate în considerare numai lucrări originale, care nu au mai fost publicate sau prezen-tate în cadrul altor proiecte, conferințe sau concursuri;
Vor fi luate în considerare numai lucările cu autor unic, fiecare participant putând concura cu un singur eseu;
Nu vor fi luate în considerare lucrările bazate pe plagiat sau copy-paste;
Nu vor fi luate în considerare lucrările care nu au cel puțin 5(cinci) cărți în bibliografie;
Nu vor fi luate în considerare lucrările care vor avea 25% citate din cărți.

Condiții de redactare:
Eseurile vor fi redactate în limba română;
Eseurile vor fi acceptate numai în format Word sau PDF;
Eseurile trebuie să aibă intre 5 pagini (minimum) și 40 pagini (maximum);
Pentru textul folosit în compunerea eseului sugestia noastră ar fi Times New Roman 12;
Pentru notele de subsol sugestia noastră ar fi Times New Roman 10.

Data limită de trimitere a eseului este 15 octombrie 2018. Eseurile vor fi trimise împreună cu adeverința de student (sau orice alt document care atestă statutul de student) la adresa de e-mail fundatiacoposu@gmail.com. E-mail-ul va conține numele și prenumele participantului, data nașterii, universitatea și facultatea la care este înscris și orașul în care locuiește participantul.
Fiecărui autor i se va confirma primirea eseului.
 
Fundația „Corneliu Coposu” s-a înființat în 1996 și are ca scop „să sprijine și să organizeze o serie de acțiuni având ca scop educarea, pregătirea și perfecționarea cunoștințelor culturale, tehnice, științifice, politice, manageriale ale tineretului, promovarea valorilor și a principiilor creștin-democrate”.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews