ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până și grupa mică de la grădiniță va deveni obligatorie pentru toți copiii până în 2030, conform unui proiect de lege adoptat luni de Senat, în calitate de for decizional al Parlamentului. Anterior, Camera Deputaților stabilise că grupa mare va deveni obligatorie până în 2020, iar cea mijlocie până în 2023. 

Proiectul de lege prevedea inițial obligativitatea tuturor grupelor învățământului preșcolar, adică a grădiniței, până în 2020, termen la care legea stabilește și acum că vor deveni obligatorii ultimele două clase de liceu. 

Camera Deputaților a stabilit însă, la finele lunii martie, că doar grupa mare de la grădiniță va deveni obligatorie până în 2020, iar grupa mijlocie ar fi urmat să fie obligatorie până cel mai târziu în 2023.

Senatorii au vrut însă să clarifice situația pentru toate grupele învățământului preșcolar, astfel că au menținut termenele pentru ultimele grupe și au stabilit, prin vot final, că și grupa mică va deveni obligatorie, dar până în anul 2030.

Proiectul de lege menține totodată posibilitatea încetării frecventării învățământului obligatoriu la împlinirea vârstei de 18 ani.