ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu efectuat de Internet Watch Foundation în colaborare cu Microsoft a relevat că vârsta copiilor care fac sexting se reduce tot mai mult.
 
Sextingul se referă la trimiterea de fotografii sau filmuleţe erotice prin intermediul telefonului mobil sau al Internetului.

Astfel, şi copiii de 7 ani fac acum sexting cu consecințe neprevăzute şi dramatice.
Cei mici nu trimit doar imagini de pe telefoanele mobile, ci şi imagini video, realizate cu camerele din calculatoare sau laptop-uri.

1. Din 3.803 imagini și înregistrări video analizate pe o perioada de 3 luni, în 667 erau copii sub 15 ani
2. 93% din totalul acestor filme au drept protagoniste fete
3. 286 (7,5%) arăta copii sub 10 ani
 
Fetiţele, pentru a difuza înregistrările, folosesc camera foto a mobilului şi omniprezenta videocameră.

Acestea sunt datele:

1. 86% dintre copiii sub 15 ani, care au făcut o înregistrare video, au creat-o cu camera calculatorului
2. 8% cu camera mobilului

"Având în vedere o eventuală expunere, nu putem exclude faptul că pot apărea şantaje pe fond sexual", potrivit stiripentruviata.ro.

Un reprezentant al Internet Watch Foundation îşi exprimă îngrijorarea pentru acest fenomen:
 
„Ne preocupă faptul că aceşti tineri nu îşi iau precauţii pentru a-şi proteja identitatea, locuinţa, ba chiar, în anumite cazuri, îşi folosesc numele adevărat”.

Din păcate, rezultatele acestui studiu scot la iveală neştiinţa copiilor față de pericolele ce se ascund în spatele tehnologiei şi faţă de instinctul prădător al multor pedofili care profită de acest lucru.

Nu mai este vorba despre a distribui un simplu selfie între prieteni, ci de a manifesta un comportament explicit sexual prin intermediul camerei video, comportament adresat unuia sau mai multor spectatori.

De multe ori, cei mici se ascund în cameră sau în baie şi, în timp ce unii răspund la solicitările prădătorilor, alţii sunt tulburaţi şi neliniştiţi de pretenţiile pe care le primesc.

„Aceste înregistrări provin din toată lumea, dar unde am observat probleme serioase legate de protecția copiilor, am atenţionat autorităţile”, declară reprezentanții acestei organizaţii.