Ierarhii Clujului și Hușilor au participat vineri la întâlnirea consultativă a reprezentanților departamentelor de tineret din cadrul celor trei eparhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, desfășurată în sala „Nicolae Ivan” a Centrului eparhial din Cluj-Napoca, informează pagina Mitropolia Clujului.

Activitățile cu tinerii reprezintă o prioritate pastorală a Bisericii Ortodoxe Române, fapt ce presupune o bună comunicare, dar și elaborarea unor proiecte și strategii comune.

Întâlnirea consultativă de la Cluj face parte dintr-o serie de întâlniri la centrele mitropolitane prin care se dorește elaborarea unei strategii la nivel național în privința activităților cu tineretul ortodox.

La consfătuirea de la Cluj, a cincea din cele șase organizate la nivelul Patriarhiei Române, a participat, din partea gazdelor, Mitropolitul Andrei Andreicuț, care le-a vorbit celor prezenți despre responsabilitatea formării generației tinere și despre greutățile întâmpinate de tineri în societatea actuală și le-a dăruit cartea „Veșnicia s-a născut la sat”, apărută în contextul Anului omagial al satului românesc.

La eveniment a fost prezent și Episcopul Ignatie al Hușilor, care a subliniat faptul că Biserica trebuie să acorde o mai mare importanță misiunii cu tinerii, prezenți în spațiul online:

„Să acordăm mai multă atenție misiunii cu tinerii în spațiul online!”, a îndemnat ierarhul, precum și „Să nu mai fim atât de captivi strategiilor clasice în ceea ce privește misiunea cu tinerii”.

Episcopul Ignatie este cunoscut pentru deschiderea pe care o are față de misiunea în spațiul online, având el însuși conturi oficiale pe Twitter și Instagram.

„Avem nevoie de o prezență mult mai competentă în social media, în spațiul online. Să încercăm să fim prezenți pentru a schimba paradigma de comunicare cu tinerii. Există acest univers paralel, social media, și sunt foarte mulți tineri conectați. Trebuie avem un mesaj și pentru aceștia”, a subliniat Episcopul Hușilor, pledând pentru difuzarea mesajului Bisericii acolo unde tinerii sunt cel mai adesea prezenți și receptivi. „Să oferim o alternativă la toate căutările pe care le au tinerii!”, a îndemnat ierarhul.

„Prin tot ceea ce facem trebuie să transmitem un mod de viață în Hristos care este autentic și foarte frumos. Nouă ne revine datoria ca, prin limbajul pe care îl folosim, tinerii să spună: Da! Este minunat să trăim în Hristos!”, a concluzionat Episcopul Hușilor, citat de agenția Basilica.

În continuarea cuvintelor adresate de ierarhii Clujului și Hușilor, reprezentanții eparhiali, ai asociațiilor și organizațiilor de tineret din Mitropolia Clujului, au discutat despre provocările întâmpinate de tineri în viața lor cotidiană în societatea actuală. La final, a avut loc un dialog deschis și au fost prezentate activitățile cu tinerii din anul 2018, precum și proiectele și activitățile care se vor desfășura pe parcursul anului 2019.

În cadrul Patriarhiei Române, pentru dinamizarea activităților de tineret se organizează șase întâlniri consultative la centrele mitropolitane din țară, cea de la Cluj fiind a cincea întâlnire. Rolul acestor întâlniri este de a pune la masa de discuție atât reprezentanți ai Bisericii, cât și reprezentanți ai tinerilor, organizațiilor neguvernamentale și ai grupurilor informale de tineri, pentru a crea un cadru general și un context în care tinerii să relaționeze, conform inspectorului patriarhal Mihai Paraschiv, responsabil de relația cu ONG-urile și tineretul, citat de pagina Mitropolia Clujului.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews