Înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020 încep luni, 4 martie, părinții având posibilitatea să completeze cererea-tip online sau la secretariatul unității de învățământ, însă validarea formularului se realizează obligatoriu la sediul școlii unde se dorește înscrierea copilului, a informat Ministerul Educației Naționale.

Potrivit sursei citate, în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. Totuși, și pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2019 există posibilitatea înscrierii la pregătitoare, dar doar în urma unei evaluări psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru școală.

Anterior acestei prime etape de înscriere la clasa pregătitoare, fiecare școală organizează, în perioada 26 februarie - 9 martie, „Ziua porților deschise”, în cadrul acestor evenimente urmând să fie prezentate informații despre oferta educațională a școlii respective, numărul claselor disponibile în anul școlar următor, precum și cadrele didactice care vor prelua aceste clase. 

Aceste informații trebuie să fie disponibile și la avizierul școlii. În general, toate informațiile despre înscrierea pentru școală trebuie afișate de inpectoratele școlare.

Primă etapă se desfășoară în perioada 4 martie- 22 martie și este prevăzută posibilitatea ca formularul tip să fie completat nu doar la secretariatul școlii, ci și online, însă pentru validarea acestuia este obligatorie prezența la școala unde se dorește înscrierea copilului.  Potrivit MEN, A doua etapă de completare/depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. 

MEN reamintește că „învățământul primar este primul ciclu din învățământul obligatoriu și cuprinde clasa pregătitoare și clasele I - IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de școlarizare, pentru clasa pregătitoare în învățământul de stat, este cel puțin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, asigurându-se, astfel, școlarizarea tuturor copiilor”.

Informațiile despre metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar și calendarul pentru anul școlar 2019-2020 sunt disponibile pe pagina web MEN.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews