ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorii au nevoie de acordul elevului sau al părintelui pentru a trece în catalog nota obținută de un elev minor în timpul școlii online, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi24. 

Declarația, cel puțin surprinzătoare, a fost făcută de ministrul Educației la sfârșitul lunii aprilie, imediat după publicarea unui ordin de ministru privind organizarea cursurilor online.

„Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori”, a precizat Monica Anisie.

Potrivit ordinului, prezența la cursurile online a elevilor care au această posibilitate este obligatorie.

„Elevul trebuie să participe, elevul care acces la internet și are posibilitatea de a participa la lecțiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfășurate de către profesor”, a afirmat Monica Anisie.

Pentru elevii care nu au mijloace de comunicare online, ordinul de ministru prevede inclusiv posibilitatea ca ei să primească în custodie computere sau tablete aflate în inventarele școlilor. În ceea ce privește durata cursurilor care sunt organizate online, Monica Anisie a spus că va rămâne flexibilă și va fi lăsată la aprecierea cadrului didactic, dar specialiștii în științele educației au apreciat că un curs ar putea dura până la 50 de minute.
 
La începutul mandatului său, Monica Anisie a cerut profesorilor „să facă evaluări prietenoase la tezele de sfârșit de semestru, pe care copiii să le întâmpine cu confort”.