ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a negat că ar fi semnat vreodată o petiție de susținere a nominalizării lui Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației. 

Reacția rectorului vine după ce numele lui a apărut pe o listă în care se regăsesc 45 de rectori ai unor universități de stat și private care și-ar fi exprimat sprijinul pentru actualul rector al Universității Ștefan cel mare din Suceava.

„Eu mai am câteva luni și o să ies la pensie, nu vreau să mă implic în așa ceva. Nu l-am susținut și nu-l voi susține pe domnul Popa. Lucrez în învățământ și mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua așa, va fi dezastru. În direcția aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat și nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susțint pe domnul Popa. Nici n-am auzit până acum că ar apărea numele meu pe lista susținătorilor săi, mi se pare ciudat”, a declarat Pop pentru Adevărul.
 
Valentin Popa, ministrul Educației Naționale în guvernul PSD, este rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava din primăvara anului 2012. În spațiul public au apărut mai multe clipuri video în care acesta a făcut greșeli gramaticale.