Președintele Klaus Iohannis cere ca teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, să fie verificată de specialiști. Șeful statului spune că, dacă se va constata că a fost un plagiat, Kovesi va pleca din funcție, iar în caz contrar, ea trebuie apărată și trebuie "să beneficieze de refacerea bunului renume în scurt timp."

”Această chestiune cu plagiatul doamnei Kovesi trebuie lămurită de către specialiști, dacă se va sesiza cineva. Dacă o persoană publică a plagiat, persoana aceea trebuie să plece din acea funcție. Indiferent de cum se numește persoana. Cine a plagiat pleacă. Nu personalizăm pe o anumită persoană. Plagiatul e o formă de hoție. Trebuie să fim foarte intransigenți. Cine a plagiat pleacă. Cine nu a plagiat să fie apărat, să se spună "respectivul nu a plagiat".

Persoana acuzată pe nedrept să beneficieze de refacerea bunului renume în scurt timp”, a spus Klaus Iohannis la Timișoara, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat că CNATDCU a fost sesizată cu privire la lucrarea de doctorat a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews