ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis cere ca teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, să fie verificată de specialiști. Șeful statului spune că, dacă se va constata că a fost un plagiat, Kovesi va pleca din funcție, iar în caz contrar, ea trebuie apărată și trebuie "să beneficieze de refacerea bunului renume în scurt timp."

”Această chestiune cu plagiatul doamnei Kovesi trebuie lămurită de către specialiști, dacă se va sesiza cineva. Dacă o persoană publică a plagiat, persoana aceea trebuie să plece din acea funcție. Indiferent de cum se numește persoana. Cine a plagiat pleacă. Nu personalizăm pe o anumită persoană. Plagiatul e o formă de hoție. Trebuie să fim foarte intransigenți. Cine a plagiat pleacă. Cine nu a plagiat să fie apărat, să se spună "respectivul nu a plagiat".

Persoana acuzată pe nedrept să beneficieze de refacerea bunului renume în scurt timp”, a spus Klaus Iohannis la Timișoara, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat că CNATDCU a fost sesizată cu privire la lucrarea de doctorat a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.