ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede că învățământul general obligatoriu este extins treptat până în anul 2030, astfel încât grădinița și liceul devin obligatorii, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, actul normativ modifică Legea educației naționale nr. 1/2011 și prevede că grupa mare din învățământul preșcolar, învățământul primar, gimnazial și învățământul liceal devin obligatorii până în 2020.

„Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii doi ani ai învățământului secundar superior. Învățământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030. Frecventarea învățământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani", prevede actul normativ.

Tot luni, Iohannis a promulgat și o altă lege care vizează modificarea Legii educației naționale. Actul normativ vizează organizarea funcționării liceelor cu profil agricol în subordinea Ministerului Agriculturii și în coordonarea Ministerului Educației Naționale.