ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cornel Amariei este cercetător și lucrează la o aplicație care să-i ajute pe nevăzători să vadă printr-un dispozitiv cu senzori. Asta după ce a mai făcut proiecte importante pentru companii de top. Mintea sa sclipitoare l-a plasat între cei 30 de tineri sub 30 de ani din topul revistei Forbes.

"Foarte multă ambiție, determinare și să fii pregătit să faci foarte multe sacrificii. Nu este ușor să fii antreprenor, nu e nicăieri în lume ușor acest lucru, dar sunt suficienți care reușesc și reușesc să trăiască bine din asta", spune Cornel Amariei.

Alt român din acest top este Ionuț Budișteanu, potrivit tvr.ro, care a câștigat zeci de premii internaționale pentru inventică și științe.

Ambii antreprenori români sunt foști olimpici internaționali, care acum construiesc viitorul cu ajutorul roboților și al tehnologiilor verzi.

Amândoi lucrează acum în România, după ce au făcut specializări peste hotare.