Legea Educaţiei se modifică din nou. Grădiniţa, obligatorie, învăţământ obligatoriu de 12 ani, probele orale la BAC se vor da în timpul şcolii

Învăţământ obligatoriu de 12 ani, dezavantajele evaluării naţionale ca sistem de admitere în liceu şi trecerea şcolilor doctorale la universităţi. Anul viitor, elevii vor începe școala din 5 septembrie.
Sunt câteva dintre temele discutate până acum din proiectul noii Legi a Educaţiei. O nouă etapă de discuţii legate de învăţământul preuniversitar va începe pe 24 august, iar dezbaterile cu reprezentanţii mediului universitar vor fi reluate la jumătatea lui septembrie.
Sistemul naţional de învăţământ preuniversitar va cuprinde: educaţia timpurie (0-6 ani), formată din nivelul antepreşcolar, (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3-6 ani), ce include grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare pregătitoare; învăţământul primar, cu clasele I-IV; învăţământul secundar, cu învăţământul gimnazial (clasele V-VIII) şi învăţământul liceal clasele IX-XII), ce include filierele teoretică, vocaţională şi tehnologică; învăţământul profesional, cu anii I şi II.
O altă modificare importantă este că elevii care obţin mai puţin de 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea trece în învăţământul liceal. Absolvenţii clasei a VIII-a, cu o medie de admitere sau la evaluare mai mică de 5 vor intra într-un program de preprofesionalizare, cu durata de un an. Ulterior, se vor putea înscrie în învăţământul profesional. Liceele bune vor avea o admitere specială, iar învăţământul de artă şi cel sportiv vor începe din ciclul primar, şi nu de la cel gimnazial, cum este în prezent, potrivit universulargesean.ro.
Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Educaţiei, probele orale ale bacalaureatului, precum şi cea de evaluare a competenţelor digitale se vor organiza şi desfăşura, la nivelul unităţii de învăţământ, în timpul anului şcolar. Testele se vor da în faţa unei comisii prezidate de directorul unităţii de învăţământ şi numite prin decizie a inspectorului şcolar general.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Mort subit după vaccin, în floarea vieții - a debutat post-mortem...

Liga Studenților Iași și președintele de onoare Silvian Emanuel Man au fost atacați brutal de PNL-iștii locali

Scrisoarea Alianței Părinților către toți candidații la prezidențiale: ”Sunteți de acord cu...?”

Europarlamentarul Șerban-Dimitrie Sturdza solicită ministrului Educației al Ucrainei și Comisiei Europene să aprobe limba română în locul celei ”moldovenești” în școlile din Odesa

Doliu în lumea universitară! Renumit lector, moarte fulgerătoare, la doar 45 de ani. A promovat vaccinarea "sigură și eficientă" la ASE

Camelia Suruianu: Poezia, delictul grav al lui Vasile VOICULESCU. + 26 aprilie 1963 - 62 de ani de la moartea sa
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)