ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri seară, că are în analiză o relaxare a restricțiilor pentru persoanele peste 65 de ani, iar intervalul orar în care acestea pot merge la cumpărături va fi mutat mai de dimineață.
 
Marcel Vela a precizat că se analizează o „relaxare” a programului pentru persoanele de peste 65 de ani, având în vedere că intervalul orar 11-13 nu este cel mai potrivit, acum când a venit căldura. El afirmă că intervalul ar urma să fie mutat mai devreme dimineața, când și magazinele sunt igienizate, dar ar urma să fie introdus un nou interval, după-amiaza sau seara, când vârstnicii să poată ieși la plimbare.â

„Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit și căldura și probabil intervalul orar 11,00 -13,00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat și cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiați de condiții mult mai propice pentru a fi protejați în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a spus Vela într-un videoclip pe Facebook în care a răspuns întrebărilor puse de cetățeni. El a adăugat că ia în calcul o nouă evaluare pentru un interval orar spre seară sau după-amiază pentru persoanele peste 65 de ani. „Avem în analiză acest aspect și vă vom anunța cât de curând cu privire la reprogramarea programului”, a precizat ministrul.