ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi seară a debutat Întâlnirea Tinerilor Creștin-Ortodocși din toată lumea, eveniment ce are loc până duminică, în Capitala României. La festivitatea de deschidere, pe lângă PF Daniel, au luat cuvântul și reprezentanții instituțiilor statului român.

Între aceștia s-a aflat și reprezentantul președintelui Klaus Iohannis, consilierul prezidențial pentru Cultură, Culte și Centenar, dl.Sergiu Nistor. Acesta a afirmat că Biserica Ortodoxă are un rol neînlocuit în formarea și educarea tinerilor din România.

„Prezența la această manifestare a peste 2000 de tineri din țară și din diaspora românească, ori venind din Bisericile Ortodoxe surori demonstrează forța credinței în Dumnezeu și vitalitatea Ortodoxiei. Ei sunt dovada că Biserica Ortodoxă Română are un rol de neînlocuit în formarea și educarea tinerilor din România prin valorile pe care le propagă și prin modelele pe care le propune noilor generații”, s-a precizat în mesajul Președintelui României.

De asemenea, prezent la eveniment a fost și Ministrul Educației, dl. Mircea Dumitru. Acesta a elogiat evenimentul și prezența tinerilor și i-a îndemnat să-și cultive credința în Dumnezeu în fiecare zi.
 
„Sunt deosebit de bucuros să mă aflu în mijlocul atâtor tineri, participanți la întâlnirea internațională a tinerilor ortodocși. Participarea unui număr atât de mare de tineri, sub aceleași valori și preocupări este o reușită în sine și consider că acest tip de evenimente, care amintesc tuturor celor prezenți de lucrurile care ne aseamănă și ne apropie, ar trebui să fie mai frecvente.

Mesajul meu este unul de încurajare în ceea ce faceți în acest început de septembrie și doresc să subliniez importanța tinerilor în viața comunităților din care veniți.Vă încurajez ca dimensiunea spirituală să fie parte integrantă din viața voastră, alături de ceea ce faceți și sunteți din punct de vedere fizic, intelectual și emoțional.

Legătura cu Dumnezeu este personală și se cultivă zi de zi, în acest fel dând sens și claritate vieții voastre și în același timp calității relațiilor inter umane cu persoanele din jur.

Vă încurajez să fiți și să deveniți voluntari. E nevoie de voluntari, mai ales în rândul tinerilor, nevoie generată de dorința de a face lucruri bune și de a participa la dezvoltarea societății. Aș dori să apreciez că acest eveniment extraordinar în care vă aflați în aceste zile este un și un excelent prilej de învățare și vă doresc să-l valorificați cât mai bine. Vă felicit încă o dată pentru acest eveniment impresionant”, a spus Ministrul Educației.

Vineri, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală,va   avea   loc  conferința   cu   tema  Iisus  Hristos   –   Bucuria   Vieții, urmată  de Procesiunea   Luminilor  pe   traseul:   Sala   Palatului   –   Calea   Victoriei   –   Splaiul Independenței – Catedrala patriarhală.
 
Sâmbătă, de la ora 20:00, va avea un loc un concert de muzică pop-rock în Parcul IOR. De asemenea, în cele două zile, tinerii vor vizita cele mai importante obiective culturale ale Bucureștilor.
 
Duminică, evenimentul se va încheia la Catedrala Mântuirii Neamului, cu Liturghia săvârșită de PF Daniel.


Patriarhul Daniel, în Duminica Floriilor: Și astăzi sunt unii care gândesc ca Iuda Iscarioteanul, crezând că, dacă în Biserică se fac picturi frumoase, se înalță biserici mari, acestea ar contraveni grijii pentru săraci