ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colegiul Militar Național "Tudor Vladimirescu" din Craiova se va reînființa, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Din anul școlar 2016-2017 tinerii vor putea urma studiile acestui liceu istoric, urmând ca 120 de locuri să fie puse la dispoziție pentru clasa a IX-a. Examenele vor începe vineri, pe 27 mai, iar profilul unității de învățământ va fi matematica-informatica.

Colegiul "Tudor Vladimirescu" din Craiova se va afla în coordonarea Statului Major General, asemenea celor din Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Breaza.

Instituția va fi condusă de un comandant militar, secondat de un director adjunct, civil, precizează MApN.

"Colegiul se va înscrie pe traiectoria performanței școlare, ștacheta fiind deja stabilită de realizările celorlalte trei colegii naționale militare care, în ultimii patru ani, în baza rezultatelor obținute la examenele de Bacalaureat - unde promovabilitatea a fost de 99% -  au reușit clasarea, într-un top național, în primele 10 unități de învățământ de profil din țară", arată ministerul în comunicat.

Liceul "Tudor Vladimirescu" a fost înființat în 1881 și a dat printre alții, ofițeri de renume ai Armatei Române, precum Mareșalul Ion Antonescu, Generalii de divizie Constantin Lăzărescu și Ion Sichitiu, dar și civili precum scriitorul Vintilă Corbul, sau fostul ministru de externe Ștefan Andrei.