ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației Naționale (MEN) a lansat, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), un apel pentru selecția cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale școlare pentru clasa a V-a, valabile din anul școlar 2017-2018.

Misiunea evaluatorilor este aceea de a analiza și evalua calitatea proiectelor de manuale școlare propuse de edituri. Din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate în activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învățământ și disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale școlare.

Conform unui comunicat MEN, prioritate vor avea cadrele didactice care fie dețin gradul didactic I în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie au absolvit cursuri/module specifice activităților de evaluare a proiectelor de manuale școlare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces sau au titlul științific de doctor în aria de expertiză/arii conexe. Fiecare persoană își va putea depune candidatura exclusiv pentru o singură disciplină din cele cuprinse în planul-cadru pentru clasa a V-a.

Procesul de selecție a candidaților se va desfășura în trei etape: 13 - 31 martie (înscrierea candidaților), 3-7 aprilie (selecția candidaților) și 10 - 14 aprilie (anunțarea rezultatelor selecției, individual, doar pentru candidații selectați).

La încheierea sesiunii de evaluare a calității proiectelor de manuale școlare pentru clasa a V-a, activitatea cadrelor didactice cu statut de experți cooptați va fi analizată și ulterior va avea loc o actualizare a bazei de date.