ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației amână cu un an decizia referitoare la introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019. Anunțul oficial vine în urma opoziției reprezentanților sindicatelor, părinților și elevilor, care au spus că nu susțin acest demers, informează HotNews.ro 

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb a anunțat vineri că Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2019, se vor desfășura ca în anii precedenți, fără nicio modificare asupra lor.  Aceasta a declarat oficial că se amână cu un an decizia Ministerului Educației de a implementa modalitatea de examinare care a stârnit controverse.

”Educația reprezintă obiectivul prioritar al Guvernului Dăncilă, de aceea dialogul și consultările cu toți cei implicați în procesul educațional este deosebit de important pentru noi. (...) Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile”, a declarat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb.

”În acest an nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a spus Plumb, adăugând că Evaluarea Națională și Bacalaureatul se va susține în aceleasși condiții ca în anul trecut.

Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul Educației Naționale în această seară, a mai spus ministrul interimar.