ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației va organiza, anul acesta, înscrierile în învățământul primar fără să mai permită excepții precum înscrierea copilului direct în clasa I. Acest lucru înseamnă că elevii care intră în clasa I, în această toamnă, o vor putea face doar dacă au terminat clasa pregătitoare. 

"La clasa I vor veni copiii care au fost în clasa pregătitoare. Până acum au fost tot felul de excepții. Vom avea în vedere rezolvarea tuturor cazurilor în favoarea elevului”, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, într-un interviu acordat Europa FM.

Astfel, pe 22 februarie se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, iar în perioada 29 februarie – 18 martie părinții vor putea opta pentru școlile la care să-și trimită copiii. Noutatea din acest an este că aceste opțiuni vor putea fi făcute și pe internet.

Ministerul Educației  a permis până acum, în fiecare an, o excepție de la regula ca toți copiii de șase ani să fie înscriși în clasa pregătitoare: copiii care împlineau șapte ani până pe 31 august în anul înscrierii puteau fi înscriși, la cererea părinților, direct în clasa I.

"De patru ani tot avem excepții. Anul trecut au fost 2.500 plus excepții. Vom avea în vedere rezolvarea tuturor cazurilor în favoarea elevului", a mai spus ministrul Educației, Adrian Curaj.