ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Liviu Pop, a postat pe pagina oficială de Facebook lista programelor școlare pentru învățământ gimnazial la care trebuie să existe manuale școlare. Printre disciplinele care necesită manuale sunt Dirigenția și Yachtingul.

Printre manualele prezentate de ministrul Educației, care ar trebui să se regăsească în programele școlare, se află cel de Educație și sport clasele V-VIII, dar și manuale de Pregătire sportivă practică pentru Atletism, Badminton, Baschet, Baseball, Canotaj, Dans sportiv, Fotbal, Gimnastică artistică feminină, Gimnastică artistică masculină, Gimnastică ritmică, Haltere, Handbal, Hochei pe gheață, Hochei pe iarbă, Înot, Judo, Kaiac-canoe, Karate, Lupte greco-romane, Lupte libere, Orientare sportivă, Patinaj artistic, Patinaj viteză, Polo pe apă, Rugby, Sanie, Sărituri în apă, Schi alpin, Schi biatlon, Schi fond, Schi orientare, Schi sărituri, Scrimă, Softball, Sport aerobic, Șah, Tenis, Tenis de masă, Volei și Yachting.

De asemenea, ministrul Educației consideră că este necesar și manual pentru ora de Dirigenție, disciplină numită Consiliere și dezvoltare personală, clasele a V-a -a VIII-a.