ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Mircea Dumitru, consideră că elevii ar trebui să rezolve temele în timpul orelor de curs, și nu acasă, aceste sarcini încărcându-i suplimentar și pe elevi, și pe părinți.

Întrebat, la Digi24, dacă elevii din România învață mult, ministrul Educației a replicat: "Dacă stau mult să-și pregătească temele, da, foarte mult, nepermis de mult. Pentru că, după ce termină programul la școală, după-amiaza sau seara sau a doua zi dimineața, în funcție de intervalul de timp în care stau la școală, tot cu școala se ocupă, trebuie să facă aceste teme care le sunt date și care, în mod normal, ar trebui rezolvate în timpul în care sunt în școală. Nu ar trebui să fie supraîncărcați și acasă cu părinții".

Ministrul Educației a punctat și faptul că opinia sa privind rezolvarea temelor la școală este împărtășită și de alți educatori.

"Nu o spun eu, o spun foarte mulți educatori. (...) Ideea că, într-un fel sau altul, pe parcursul întregii zile tu te ocupi numai de rezolvarea unor teme școlare nu este normală pentru educația actuală și impune copilului o cantitate de muncă nerezonabilă pentru vârsta lui", a mai spus Dumitru, citat de Agerpres.