ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației a explicat cum se va desfășura anul școlar pentru elevii care vor merge la școală, după anunțul Președintelui Iohannis de astăzi.

Astfel, Evaluarea Națională va începe din 15 iunie, Bacalaureatul în 22 iunie, iar elevii din anii terminali merg la școală în grupuri de maxim 10 persoane, pentru pregătirea examenelor naționale. Celorlalți li se vor încheia mediile cu două note și nu se vor da teze, a spus ministrul Monica Anisie.


Ministrul Ediucației a transmis, luni, că profesorii vor încheia mediile cu două note și nu vor mai da teze pentru elevii care nu sunt în ani terminali. Materia pierdută se va reface anul viitor.

„Cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate. Continuă învățarea asistată de tehnologie. Până pe 12 iunie se vor încheia cursurile anului scolar. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ vor oferi sprijin. (...)Se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Menționez că mediile vor fi încheiate cu minimum 2 calificative sau note. Nu se vor mai susține teze”, a spus ministrul Educației.

Pentru situațiile excepționale, ministerul Monica Anisie a spus că Ministerul va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.

În ceea ce privește reluarea activităților pentru elevii din clasele a opta, a XII-a și a XII-a, ministrul a spus că ei pot reveni în școli în data de 2 iunie doar pentru două săptămâni.

„Se vor realiza în această perioadă numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională doar cu aprobarea părinților. În această situație, pregătirea elevilor se va realiza în sistem online”, a afirmat ministrul.

Referitor la examenele naționale, Bacalaureat și Evaluarea Națională, acestea se vor sustine în conformitate cu noua programă transmisă de Ministerul Educației.

„Practic, Evaluarea Națională se va susține începând cu data de 15 iunie. Iar examenul de Bacalaureat, noutatea va fi că va începe cu probele scrise în data de 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior”, a mai spus Anisie.