ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Dumitru, ministrul Educației, a declarat că dacă părinții optează pentru sistemul home schooling (școala acasă) vor exista anumite riscuri pe care vor trebui să și le asume atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem, dar că există și aspecte pozitive în această situație, conform Dcnews.

„Nu știu foarte bine cum funcționează acest sistem în România în momentul de față (sistemul de școală acasă), știu că a început mai demult. Am avut câteva discuții cu persoane care doreau să folosească sistemul pentru copii și m-au întrebat înainte de a fi ministru. Ar trebui să mă interesez și să văd nu numai teoriile despre homeschooling, ci și funcționarea lor exactă în România și cadrul legislativ în care funcționează. Cu siguranță că există aspecte pozitive, dar există și anumite riscuri pe care ți le asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru că există o anumită libertatea de a alege subiecte, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine faci anumite activități care sunt agreate de către copilul tău”, a afirmat ministrul.

El a spus că acest sistem prezintă și câteva riscuri, întrucât în România nu există o legislație clară care să dovedească ruta de trecere din homeschooling în sistemul public.

„Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislație foarte clară care să îți dovedească o rută de trecere de acces din home schooling în sistemul public formal de școală, care sunt condițiile de a accede din home schooling în gimnaziu, liceu și mai departe în universitate, poți să fii în situația ca odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul de școlarizare acasă să nu poți să te întorci înapoi în sistemul public, adică să ai dificultăți pentru că nu ai o diplomă care este acreditată, nu ai un număr de credite, un număr de ore”, a explicat demnitarul.

Declarațiile ministrului au venit în contextul în care Dana Nălbaru a anunțat că și-a retras definitiv fiica de la școală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Ce se întâmplă în pauza de MASĂ într-o școală din Japonia. Imagini filmate într-o cantină școlară