ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației își propune organizarea unui test național online pentru ocuparea funcțiilor de director de școală, a declarat luni ministrul de resort, Adrian Curaj, în fața deputaților, arătând că acesta este un pas preliminar depunerii de dosare pentru concurs.

''Concursurile pentru directori de școli au fost de la început și sunt o prioritate, lucrăm cu un grup puternic care fac resurse umane în multinaționale (…). Am încredere că vom putea veni în prima etapă a concursului de director cu un test online național, astfel încât să aibă încredere că pot aplica toți. Va fi acest test de resurse umane online general și după ce trec acest test vor putea să își depună dosarele pentru concurs'', a spus ministrul.

Adrian Curaj a mai afirmat că se opune desființării inspectoratelor.

''Desființarea inspectoratelor școlare, îmi pare rău, am spus clar nu, pentru că într-un fel sau altul, noi discutăm despre descentralizare. Inspectoratele școlare și cei care le conduc sunt aproape de ce se întâmplă în realitate, problema este că ei nu au fost consultați'', a mai precizat Curaj, citat de Mediafax.