Mircea Platon(foto) face o analiză fără menajamente a planului de reformare a educației propus de grupul de experți numiți de Ministrul Educației, Adrian Curaj.
 

"După ce unii ”experți” au tăiat coada câinelui industrial, condamnând părinții la căpșunariat, alți ”experți” își ascut bisturiele pentru a tăia și coada câinelui școlar, condamnând și copiii la căpșunariat pe viață", afirmă Mircea Platon într-o analiză publicată în Cotidianul.
 
Mircea Platon scrie că propunerile experților lui Curaj "nu ar face decât să încurajeze analfabetismul, pornind de la o concepție minimalist-funcțională asupra rolului studiului literaturii, privită ca un soft care te ajută să scrii CV-uri și scrisori de ”aplicație” la ”joburi”.

Profesorul susține că această reformă va duce România cu 50 de ani înapoi.

"Sub fraze sonore, ca de reclamă la detergent sau ketchup, experții lui Curaj ne oferă, cincizeci de ani mai târziu decât în SUA, o reformă a învățământului care va umple România de analfabeți după model american. M-am întors în România, după ce am trăit cincispezece ani în SUA și Canada, pentru a-mi feri copiii de efectele unui sistem public de educație toxic, bazat pe exact aceleași ”principii” și cu exact aceleași ”obiective” ca și cele avansate astăzi de experții lui Curaj. Datorită copiilor mei - născuți în SUA și Canada, unde au și mers la școală atunci când nu am făcut cu ei homeschooling -, am putut să cunosc din interior un sistem de învățământ public dezastruos, care produce analfabeți pe bandă rulantă, din care a dispărut până și cea mai vagă amintire a educației adevărate",scrie Platon.

Întreaga analiză merită citită AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews