ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Platon(foto) face o analiză fără menajamente a planului de reformare a educației propus de grupul de experți numiți de Ministrul Educației, Adrian Curaj.
 

"După ce unii ”experți” au tăiat coada câinelui industrial, condamnând părinții la căpșunariat, alți ”experți” își ascut bisturiele pentru a tăia și coada câinelui școlar, condamnând și copiii la căpșunariat pe viață", afirmă Mircea Platon într-o analiză publicată în Cotidianul.
 
Mircea Platon scrie că propunerile experților lui Curaj "nu ar face decât să încurajeze analfabetismul, pornind de la o concepție minimalist-funcțională asupra rolului studiului literaturii, privită ca un soft care te ajută să scrii CV-uri și scrisori de ”aplicație” la ”joburi”.

Profesorul susține că această reformă va duce România cu 50 de ani înapoi.

"Sub fraze sonore, ca de reclamă la detergent sau ketchup, experții lui Curaj ne oferă, cincizeci de ani mai târziu decât în SUA, o reformă a învățământului care va umple România de analfabeți după model american. M-am întors în România, după ce am trăit cincispezece ani în SUA și Canada, pentru a-mi feri copiii de efectele unui sistem public de educație toxic, bazat pe exact aceleași ”principii” și cu exact aceleași ”obiective” ca și cele avansate astăzi de experții lui Curaj. Datorită copiilor mei - născuți în SUA și Canada, unde au și mers la școală atunci când nu am făcut cu ei homeschooling -, am putut să cunosc din interior un sistem de învățământ public dezastruos, care produce analfabeți pe bandă rulantă, din care a dispărut până și cea mai vagă amintire a educației adevărate",scrie Platon.

Întreaga analiză merită citită AICI.