ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este vorba de estimarea președintelui Consiliului Național al Rectorilor din România, Sorin Câmpeanu, care a declarat că 2016 este primul an când numărul acestora se va reduce sub acest prag.

 "Ne confruntăm cu acest trend descendent demografic. Avem anul acesta 88.000 absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, probabil vom mai avea 9.000-10.000 în sesiunea de toamnă, însă, oricum vom avea sub 100.000 de absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat” a spus Sorin Câmpeanu, citat de Hotnews, în deschiderea Forumului Organizațiilor Studențești din România, eveniment care se desfășoară la Galați.

"Este primul an după 1990 în care coborâm sub 100.000 și am avut ani cu peste 200.000 de absolvenți. Este o provocare, iar deja universitățile simt acest lucru. Eu provin dintr-o universitate (Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, n.n) care a reușit să-și ocupe toate locurile de studii cu licență și masterat din primele zile de admitere, dar acest lucru nu s-a întâmplat la multe universități din țară” a subliniat Câmpeanu. 

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu universitățile particulare care resimt mult mai acut scăderea numărului de studenți plătitori de taxe, în condițiile în care legea le împiedică să își lichideze activele dacă doresc să-și închidă afacerea. Probabil vom asista la o reducere drastică a numărului de grupe și specializări, la limita prevederilor legale.