ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă probă este pregătită să fie introdusă pentru examenul național de bacalaureat.

O nouă probă este pregătită să fie introdusă pentru examenul național de bacalaureat, cu argumentul că astfel va crește nivelul de sănătate a tinerilor. 

Noua probă va fi educația fizică și sport sau, mai exact, „evaluarea competențelor motrice formate pe durata învățământului liceal, pentru elevii apți din punct de vedere medical să desfășoare activități de educație fizică și sport", scrie Profit.ro. 

Propunerea a fost avansată în Parlament chiar de parlamentarii puterii, într-un proiect în care este invocat faptul că, din anul 2016, 1 din 3 tineri nu face sport, iar 9 din 10 tineri petrec 8 ore pe zi în fața televizorului, pe internet sau cu jocurile video.

Parlamentarii propun și numărul de ore obligatorii de educație fizică și sport în cazul fiecărui ciclu de învățământ.

Inițiatorii legii susțin, odată cu depunerea proiectului, că educația fizică trebuie să fie inclusă ca obiectiv major în proiectul de țară al României pe termen lung, iar până în 2020 să fie alocat 1% din PIB pentru tot ce înseamnă activități sportive.