ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de elevi, părinți, profesori au semnat până acum petiția inițiată de unul dintre olimpicii Liceului Tudor Vianu, împreună cu colegii săi. Elevii își exprimă susținerea totală față de profesorul de matematică Severius Moldoveanu, pe care-l consideră un cadru didactic excepțional, care a dat olimpici pe bandă rulantă și care a fost umilit și calomniat pe nedrept.

"În calitatea mea de actual elev al Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu, admis în anul 2012 cu media de admitere 10.00 obținută în urma SUSȚINERII EXAMENELOR DE EVALUARE NAȚIONALĂ, participant la ETAPA NAȚIONALĂ a olimpiadelor de matematică și fizică, având cel mai bun rezultat obținerea MEDALIEI DE ARGINT LA NIVELUL NAȚIONAL al olimpiadei de matematică și admis pentru studii universitare la IMPERIAL COLLEGE LONDON, SECȚIA DE INGINERIE AERONAUTICĂ, doresc să îmi susțin actualul profesor de matematică și să prezint o opinie sinceră legat de dascălul meu și de colegiul din care fac parte.

Consider nu doar rezultatele mele, dar și zecile, poate chiar sutele de performanțe superioare ale altor colegi grăitoare cu privire la nivelul de profesionalism cu care matematica și nu numai sunt predate în acest liceu. Doresc să îi mulțumesc pe această cale atât domnului profesor Severius Moldoveanu pentru efortul depus în pregătirea mea, cât și celorlalți dascăli care m-au îndrumat și au făcut din mine persoana care sunt astăzi!

Eu alături de colegii mei am inițiat o petiție care are ca scop susținerea profesorului nostru de matematică, dar și clarificarea informațiilor apărute în presă cu privire la colegiul nostru și în special la cursurile de matematică de aici (le numesc cursuri, pentru că valoarea informației prezentate depășește cu mult nivelul unor simple "ore" de liceu). Dacă doriți să citiți textul petiției și/sau să ne susțineți demersul prin semnarea ei în formal online, aceasta este disponibilă AICI ." - spune Lucian Niță, într-o postare pe Facebook.

În textul petiției inițiate de olimpicul Lucian Niță și de colegii săi de la Liceul Tudor Vianu, elevii profesorului Severius Moldoveanu încearcă să clarifice modul în care s-a ajuns la situația în care un cadru didactic atât de respectat a fost umilit și se declară solidari cu acesta :

"Domnul Profesor Severius Moldoveanu este un cadru didactic excepțional care își dorește la orele de matematică să ne scoată din închistarea și rigurozitatea specifică secolelor trecute, ce din păcate încă se regăsesc în sistemul de învățământ actual. Dumnealui își asumă pe de o parte rolul de dascăl, iar pe de altă parte este alături de noi în problemele pe care le întâmpinăm în viața de zi cu zi, dând dovadă de sufletism, iar noi simțim în dumnealui un al doilea tată. (...)

 Este un act de extremă nedreptate faptul că persoane din afară colectivului claselor au dreptul să condamne nivelul de atașament al profesorului față de elevii săi. Noi considerăm că acest nivel de atașament ar trebui să fie un etalon și pentru ceilalți dascăli. 

Prin acest gest, considerăm că Domnul Profesor Moldoveanu a fost calomniat, dar odată cu dumnealui și noi, elevii dânsului, care învățăm și aducem merite deosebite acestui colegiu. De-a lungul timpului Domnul Profesor a transformat sute, poate chiar mii de adolescenți în oameni pregătiți pentru provocările vieții. Foști și actuali olimpici naționali și internaționali, zeci de elevi admiși la mari facultăți din lume precum Princeton, Duke, Cambridge, Oxford, Imperial, sunt doar câteva dintre rezultatele remarcabile ale domnului Moldoveanu.  

Ne așteptăm ca Domnul Ministru, Prof. Univ. Dr. Ing. Adrian Curaj, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Consiliul de Administrație al Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu din București să fie imparțiali, să respecte munca depusă de Domnul Profesor Severius Moldoveanu și să respecte adevărul, pe care noi, elevii acestui liceu, îl cunoaștem și îl respectăm."