ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația „Gogu Puiu și haiducii Dobrogei”, în colaborare cu „Reduta - Școală de supraviețuire”, organizează între 7 și 9 septembrie o tabără intitulată „Tabăra de Haiducie - Vasile Motrescu”, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacției.

 

Specialiști din domeniile militar, medical și artelor marțiale vor învăța participanții noțiuni de autoapărare, elemente de prim ajutor, topografie și orientare, școală de noduri sau construirea unui adăpost.

Participanții vor învăța să utilizeze corzi și alte elemente naturale pentru traversarea obstacolelor dificile, descompunerea de forțe, construirea capcanelor și tehnici de salvare.

„Componenta teoretică ce va aborda subiecte ca: marile agresiuni naturale și termodinamica supraviețuirii, calea virilă și viziunea tactică, autonomia și reziliența, va fi întotdeauna regasită în exercitii practice desfășurate în aer liber”, precizează organizatorii.

„Un aspect important al taberei vizează reînnoirea contactului cu mediul natural, depășirea pragului de confort obisnuit și recăpătarea încrederii în forțele proprii, de aceea participanții vor dormi sub foi de cort sau sub cerul liber. Excepție fac doamnele și domnișoarele, care vor putea dormi în corturi.

Vârsta minimă de participare este 14 ani.

Pentru înscrieri și detalii despre desfășurarea taberei, doritorii pot scrie un mesaj pe adresa asociatia.gogupuiu@gmail.com.