O profesoară de religie ne spune că sinuciderea asistată este un mod de exercitare a libertății și autonomiei – deoarece „libertatea” este prioritară și este mai importantă decât sacralitatea vieții omenești.

Aceeași profesoară crede că ora de religie trebuie să fie, de fapt, o oră de filosofie. Și nu de orice fel de filosofie – ci de filosofie cât mai relativistă. Scopul orei de religie este acela de a-i face pe elevi să aibă o viziune „cât mai corectă asupra celorlalte credințe” și „să nu cadă în capcana adevărului absolut”.

Elevii trebuie învățați că nici părinții, nici școala, nici Biserica nu trebuie să le dicteze. Copiii de școală primară și de gimnaziu trebuie să își formuleze – în mod cât mai liberal-relativist – propriile convingeri religioase și metafizice.

Doamna profesoară de religie – și Școala9 care o promovează – nu înțelege, se pare, ce este și la ce folosește religia. O religie nu este despre faptul că „toate celelalte religii pot fi adevărate”; ci despre mântuire și calea adevărată spre mântuire. Nu are nici un sens să îți spui creștin, de pildă, dacă nu crezi că creștinismul deține calea spre mântuire. De asemenea, o religie nu este despre „eu nu dețin adevărul absolut”. În cazul creștinismului, religia este tocmai despre Adevăr: deoarece Hristos însuși este cel care spune: „eu sunt Calea, Adevărul și Viața”.

Așadar, avem o profesoară de religie care nu înțelege ABC-ul materiei pe care o predă, și care nu înțelege de fapt CE ESTE materia pe care o predă. Și care nu predă în fapt ore de religie. Nu predă nici măcar ore de istoria religiilor. Nu predă nici măcar ore de filosofie – și nici măcar ore de filosofie relativistă sau eticistă; ceea ce ar fi, oricum, ceva foarte avansat, pentru copiii de școală primară sau de gimnaziu. Avem o profesoară care face, pur și simplu, la orele de religie activism. Din postarea de pe Școala9, reiese că face activism pentru eutanasie. De pe contul său de Facebook, reiese că face activism și pentru alte lucruri – cum ar fi propaganda LGBT. (FOTO)

Faptul că e promovată de Școala9 e o dovadă în plus. Deoarece Școala9 nu e nimic altceva decât o platformă de propagandă. Pentru educația sexuală explicită, avort „la cerere”, eliminarea disciplinelor clasice, și multe alte idei foarte „progesiste”. Idei care îndoctrinează copiii de la vârstele cele mai fragede și care distrug, în fapt, gândirea critică. Idei extreme și extremiste, care sunt duse în spațiul mainstream al școlii. Și nu doar prin activiștii atei ci seculariști ci, iată, chiar printr-o profesoară de religie.

Profesoara face și activism și pentru partidul Demos pe Facebook și este membră în platforma civică Demos - un partid progresist radical, care scria, pe 8 martie anul curent: „DEMOS urează tuturor femeilor, atât celor cis cât și celor trans, precum și persoanelor non-binare, un 8 Martie solidar, militant și transnațional, în spiritul luptelor feministe de la începuturi. (...) Feminismul DEMOS recunoaște valoarea muncii sexuale ca muncă în sens deplin, cu toate drepturile și protecția care decurg de aici."
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews