ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circa 200 de elevi de liceu din toate județele țării au participat, în perioada 25-29 aprilie, la olimpiada de limba și literatura română, etapa națională fiind organizată la Alba Iulia.
După proba scrisă, ei au organizat un flashmob în Piața Cetății din Alba Iulia, care a atras privirile și atenția localnicilor, informează ziarulunirea.ro

Cu scopul de a-și arăta patriotismul în orașul în care la 1 Decembrie 1918 s-a semnat cel mai mare act de voință al tuturor românilor, Unirea Transilvaniei cu România, elevii s-au îmbrăcat în tricouri roșii, galbene și albastre și au format uriașe cercuri umane, în vreme ce în Piața Cetății răsunau cântece patriotice.

 
Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, a declarat că prin acest flashmob elevii au vrut să-și arate dragostea față de țară.
 
„A fost organizat ținându-se cont că în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 80% dintre olimpici sunt pentru prima dată la Alba Iulia, a doua Capitală a României, și au fost foarte încântați”, a spus Marcela Dărămuș.