Nebunia creată de apariția jocului Pokemon Go se extinde, treptat, și în România. Cum mai e o lună până la începerea școlii, aleșii se gândesc serios să ceară ministrului Învățământului să interzică jocul în unitățile școlare. Cei care nu se supun să fie drastic sancționați.

Surse parlamentare au dezvăluit pentru libertatea.ro că înainte de 12 septembrie, ziua începerii anului școlar 2016-2017, i se va cere Guvernului, în speță ministrului Educației, Mircea Dumitru, să emită un Ordin de ministru prin care să ceară interzicerea jocului în toate unitățile de învățământ din România.

Laboratorul ImunoMedica

”Atât timp cât sunt la școală, elevii nu trebuie să aibă altă preocupare decât învățătura. Cum febra asta a pokemonilor i-a cuprins pe copiii noștri, tare mă tem că nu vor mai fi atenți la lecții, ci vor fugi non-stop după acești pokemoni. O să-i vedem sărind peste bănci, catedră sau, Doamne ferește, pe geam, să prindă acele prostiuțe. Nu este normal, de aceea vom cere ministrului interzicerea acestui joc atâta timp cât copiii sunt la școală”, spun sursele citate.

Aleși spun că vor exista măsuri dure pentru cei care vor încălca ordinul, atât pentru elevi, cât și pentru conducerile școlilor care nu respectă legea. Elevii prinși cu pokemoni vor fi sancționați cu scăderea notei la purtare, în primă fază, apoi cu exmatricularea și amendă dacă recidivează.