ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit mărturiilor unor părinți, în școlile românești circulă deja chestionare în care copiilor li se pun întrebări cu privire la „identitatea de gen”, la viața privată, la „rolurile sociale”, întrebări cu tentă sexuală, chestionare pe care elevii trebuie să le completeze, fără înștiințarea și acordul consimțit al părinților.

O doamnă din Piatra Neamț a scris redacției Active News, dezvăluind despre un „curs” pe care copilul ei l-a primit la școală, numit „Abilități pentru viață si starea de bine”, semnat de Asociația Tineri pentru tineri.  

Redăm mai jos un fragment din scrisoarea trimisă la redacție:

În acest „curs” „se vorbește despre identitate de gen, despre rolurile de gen, despre rolurile sociale, toate acestea fiind mijloacele prin care ideologia de gen încearcă să stâlcească și bruma de normalitate care mai există la generațiile de copii de azi.

Va trimit câteva pagini din curs. Atenție, acest curs trebuie completat, lucrat de către elev, iar la sfârșit, la pagina 61, are o evaluare finală, la care trebuie completat genul!

Pentru acesta există trei rubrici: feminin, masculin și altul/prefer să nu răspund!!!

Probabil acesta este și scopul cursului, de a ameți bieții copii și a-i face să creadă tot felul de minciuni despre gen, amestecandu-le pervers cu noțiuni despre transformarea corpului lor.

La pagina 42 la secțiunea „Spune nu presiunii”, alte surprize. Copiilor li se sugerează ce să răspundă dacă cineva le-ar spune de exemplu:

"Știu că vrei s-o faci… Am mai facut-o înainte, care e problema acum… Daca nu vrei să rămâi cu mine, o sa le spun tuturor CĂ NU MAI EȘTI VIRGINĂ."

Astea sunt vorbe pe care să le spui unor copii de clasa a șaptea? Sunt multe de spus.

În prezentare se spune că programul Hybrid Roots este intervenția creata de Tineri pentru tineri prin care se alătură eforturilor de integrare a refugiaților din Ucraina!!!!

Auziți, ce aberație! Caietul este destinat ucrainenilor! Și ce căută mizeriile astea în mâinile copiilor noștri, atunci? Orice pretext este bun pentru a răspândi propaganda ideologiei de gen. Să le fie rușine celor care au sprijinit acest lucru! Inclusiv dirigintelor care au spus că nu știu nimic despre proiect, pentru că așa au replicat.

Proiectul este avizat de Ministerul Sănătății! As dori să întreb, dacă veți binevoi să îmi faceți cunoscut acest strigat de indignare: Așa vă ocupați, cei de la Ministerul Sănătății, de sănătatea
viitorilor adulți care vă vor plăti pensiile? Le distorsionați, până și cea mai evidentă și clară a componentei personalității lor?

În loc sa le creați abilități pozitive pentru viață și pentru starea de bine, cum se pretinde in titlu, voi chiar nimiciți copiii!!!”

Potrivit paginii de Facebook a asociației, „voluntarele TpT din universitar” „s-au alăturat efortului comun de a ajuta adolescenții și tinerii strămutați din Ucraina pentru a le ușura procesul de integrare în societatea românească.” Mai mult, „acestea au beneficiat de cursul de instruire Educație pentru Viața de Familie - curs adresat implementatorilor, parte a intervenției Hybrid Roots, prin care nu au dobândit doar informațiile legate de sănătatea reproducerii și a sexualității, ci și pe cele despre parteneriate multidisciplinare”. 

Asociația „Tineri pentru tineri” mai menționează, pe pagina de Facebook, că proiectul „Meeting the essential SRH [sexual and reproductive health] needs of communities affected by Ukraine crisis in Romania” este realizat „în parteneriat cu Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala - SECS și Asociația Necuvinte, susținut financiar de International Planned Parenthood Federation (IPPF European Network), respectiv Fondul ONU pentru Populație - Biroul Regional pentru Asia Centrală și Europa de Est (UNFPA EECARO), în perioada iunie-octombrie 2022, și Alliance for Open Society Foundation (AOSF), în perioada noiembrie 2022-aprilie 2023”

Recent, un alt părinte din România, Irina Rotariu, din Constanța, a atras atenția cu privire la un astfel de chestionar, pe care fiul ei a fost obligat să îl completeze. Ea a declarat, pentru replicaonline.ro, că, printre întrebările deranjante din chestionar erau: „Care dintre acești termeni te definesc: Fată, Băiat sau altele; Aveți mașină? Ai smarphone?”. De asemenea, la un alt test dat la clasă, copiii trebuiau să bifeze dacă „Majoritatea bărbaților vor să se căsătorească cu virgine”, „Bărbații necăsătoriți nu sunt normali”, sau „Bărbații care stau acasă, iar soțiile lor lucrează sunt anormali”.

„Vorbesc în calitate de părinte al unui elev înscris la Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir și, pe această cale, doresc să aduc la cunoștință că, în această instituție de învățământ, au avut loc niște întâmplări cel puțin bizare, ba chiar pot spune ilegale, care s-au soldat cu chestionarea unor minori, inclusiv a fiului meu, fără înștiințarea și acordul consimțit al părinților. Luni, 22 mai, părinții au fost anunțați de faptul că elevii trebuie să fie prezenți, marți 23 mai, la o testare națională dintr-un program de cercetare la nivel european, venită de la Ministerul Educației”, a dezvăluit părintele din Constanța.

„După ce elevii au susținut testarea TIMMS anunțată, au fost opriți în bănci de către administratorul de test, pe motiv că mai au de completat un al doilea chestionar cu 54 de întrebări. Nici unul dintre părinți nu a avut cunoștință de acest al doilea chestionar. Din câte am înțeles, întrebările au fost de genul: Cum te identifici? 1. Băiat; 2. Fată; 3. Altele; Ai camera ta?; Părinții tăi locuiesc în România? Ai mașină de spălat vase, rufe? Ce studii au părinții tăi? Etc. Ulterior, după ce am sunat-o pe doamna dirigintă să obțin mai multe informații, referitoare la acel chestionar, aceasta a spus că nu știe despre chestionar, ca apoi să revină și să spună că a luat legătura cu administratorul de test, confirmând existența acestuia, dar calmându-mă că aceste chestionare sunt nenominale. Totuși, copiii au primit un cod unic de acces și parolă ceea ce înseamnă că aceste teste sunt nominale. Consider că cele menționate încalcă foarte grav articolul 7 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene, adică respectarea vieții private și de familie, precum și articolul 8 privind protecția datelor cu caracter personal, cât și art. 205 „lipsirea de libertate în mod ilegal”, legea 286/ 2009 din Codul Penal, deoarece copiilor li s-a spus să rămână în bănci pentru completarea unui chestionar neanunțat pentru care nu s-a obținut acordul verbal sau scris al părinților. Consider privare de libertate această atitudine pe care a avut-o administratorul de test. La toate cele menționate am dovezi scrise, cât și o filmare”, a declarat Irina Rotariu pentru Replica.