ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții elevilor de la o școală primară din orașul american Madison, statul Wisconsin, sunt nemulțumiți pentru că i s-a permis unui profesor de știință să predea o expunere despre transgenderism copiilor, fără permisiunea lor, relatează Știri pentru Viață, citând FoxNews.

Unul dintre profesorii școlii, care se prezintă ca fiind „Vica Steel”, pe numele său real Mark „Vince” Busenbark, le-a arătat elevilor din ultimul an de școală primară un video despre „Devenirea unui transgender”, afirmând că scopul videoului a fost „ca să cunoască cine sunt eu și cine sunt pe cale să devin”, iar pe oamenii care nu sunt de acord cu filmulețul i-a catalogat drept plini de „frică” și „ură”. 

Profesorul le-a citit o carte copiilor intitulată „They Call Me Mix / Mi se spune Mix”. Cartea include întrebările „BĂIAT sau FATĂ?” Ești băiat sau  fată? Cum poți să fii în ambele feluri? Câteodată sunt amândouă. Câteodată nu sunt în niciun fel. De cele mai multe ori sunt ceva între cele două. Cartea mai afirmă: „Copil fiind, nu m-am simțit niciodată ca o fată. Nu m-am simțit bine, știind că toată lumea decide și stabilește că sunt fată. În plus, Steel le-a cerut elevilor să i se adreseze cu formularea „Mix” (amestec -n.red.) în loc de Mister sau Miss din limba engleză (Domnul sau Doamna).

Părinții au fost deranjați și supărați de ceea ce s-a întâmplat la clasă și au cerut explicații conducerii școlii privitor la această problemă. Direcțiunea le-a ignorat cererile și nu le-a dat un răspuns oficial.

„Este scandalos faptul că i se permite unui profesor de știință de gen bărbătesc să expună copiii la o propagandă care promovează confuzie cu privire la biologia de bază și să-i instruiască pe elevi să se adreseze lui printr-un nume, titlu și pronume false”, a declarat unul dintre părinți. 

„Elevii ușor de influențat nu trebuie folosiți pentru a valida autodeclarata identitate sexuală a lui Busenbark. Părinții își trimit copiii la școală, fiind încredințați că aceștia vor fi instruiți conform programei academice, și nu pentru a deveni participanți la jocul pervers al unui profesor”, a subliniat părintele implicat.