Părinții elevilor de la o școală primară din orașul american Madison, statul Wisconsin, sunt nemulțumiți pentru că i s-a permis unui profesor de știință să predea o expunere despre transgenderism copiilor, fără permisiunea lor, relatează Știri pentru Viață, citând FoxNews.

Unul dintre profesorii școlii, care se prezintă ca fiind „Vica Steel”, pe numele său real Mark „Vince” Busenbark, le-a arătat elevilor din ultimul an de școală primară un video despre „Devenirea unui transgender”, afirmând că scopul videoului a fost „ca să cunoască cine sunt eu și cine sunt pe cale să devin”, iar pe oamenii care nu sunt de acord cu filmulețul i-a catalogat drept plini de „frică” și „ură”. 

Profesorul le-a citit o carte copiilor intitulată „They Call Me Mix / Mi se spune Mix”. Cartea include întrebările „BĂIAT sau FATĂ?” Ești băiat sau  fată? Cum poți să fii în ambele feluri? Câteodată sunt amândouă. Câteodată nu sunt în niciun fel. De cele mai multe ori sunt ceva între cele două. Cartea mai afirmă: „Copil fiind, nu m-am simțit niciodată ca o fată. Nu m-am simțit bine, știind că toată lumea decide și stabilește că sunt fată. În plus, Steel le-a cerut elevilor să i se adreseze cu formularea „Mix” (amestec -n.red.) în loc de Mister sau Miss din limba engleză (Domnul sau Doamna).

Părinții au fost deranjați și supărați de ceea ce s-a întâmplat la clasă și au cerut explicații conducerii școlii privitor la această problemă. Direcțiunea le-a ignorat cererile și nu le-a dat un răspuns oficial.

„Este scandalos faptul că i se permite unui profesor de știință de gen bărbătesc să expună copiii la o propagandă care promovează confuzie cu privire la biologia de bază și să-i instruiască pe elevi să se adreseze lui printr-un nume, titlu și pronume false”, a declarat unul dintre părinți. 

„Elevii ușor de influențat nu trebuie folosiți pentru a valida autodeclarata identitate sexuală a lui Busenbark. Părinții își trimit copiii la școală, fiind încredințați că aceștia vor fi instruiți conform programei academice, și nu pentru a deveni participanți la jocul pervers al unui profesor”, a subliniat părintele implicat.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews