ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14.04/ 18.30 Patriarhul Daniel a primit, astăzi, 14 aprilie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica din București.

Ceremonia de acordare a titlului academic Patriarhului României a avut loc în Muzeul Patriarhilor din Reședința Patriarhală, în prezența rectorului Mihnea Costoiu și a președintelui Senatului Universității, Ecaterina Andronescu.

După primirea însemnelor academice, Patriarhul Daniel a mulțumit Universității Politehnica pentru titlul acordat.

„Acceptăm aceste doctorate Honoris Causa pentru a sublinia importanța legăturii dintre Universitate și Biserică pentru binele comun al societății noastre. Apreciem foarte mult performanțele Universității Politehnica din București, dar și faptul că această universitate are o biserică ortodoxă cu hramul Sfântul Grigorie Palama, care este unul dintre cei mai mari teologi ortodocși ai comuniunii dintre Dumnezeu Creatorul și întreaga creație”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit basilica.ro.

„Senatul Universității Politehnica a luat în unanimitate această decizie. Pentru mine este o mare onoare să vă înmânez, astăzi, împreună cu domnul rector, însemnele titlului de Doctor Honoris Causa. Dați-mi voie să vă mărturisesc că am fost extrem de impresionată de proiectele pe care Preafericirea Voastră le-ați dedicat acestei țări, fie în calitate de profesor, fie în calitate de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei sau în calitatea pe care astăzi o aveți și către care noi ne plecăm cu respect frunțile, aceea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Pentru noi este o onoare să vă înmânăm această diplomă, pentru că Școala și Biserica întotdeauna au lucrat împreună pentru generația tânără sau mai puțin tânără, iar acest fapt este important”, a mărturisit Ecaterina Andronescu.

La ceremonia de acordare a titlului academic onorific au fost prezenți și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal și conf. dr. Adrian Lemeni.

Cu această ocazie, Patriarhul României a susținut o prelegere, cu tema Importanța dialogului dintre teologie, filosofie și știință

„O dezvoltare a cercetării interdisciplinare referitoare la dialogul dintre teologie, filosofie și știință se cultivă acum inclusiv în cadrul Universității Politehnice din București. Sunt mulți absolvenți ai Politehnicii care au urmat și cursurile Facultăților de Teologie Ortodoxă. Totodată, există manifestări academice și proiecte de cercetare în domeniul interdisciplinar. Merită semnalat faptul că prin activitatea Centrului de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universității din București există o cooperare cu profesori de la alte universități (Universitatea de Medicină și Farmacie, Academia de Științe Economice), inclusiv cu cadre didactice de la Universitatea Politehnică din București”, a arătat Patriarhul Daniel în prelegerea sa.

ACTUALIZARE 14.04 /11:40 Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Patriarhului României s-a amânat.

Universitatea Politehnică din București va acorda, joi, titlul de Doctor Honoris Causa, Patriarhului Daniel, potrivit unui anunț al universității.
 

Patriarhul Daniel va fi Doctor Honoris Causa al Universității Politehnice din București, ceremonia de decernare a titlului academic va avea loc joi, de la ora 11:00, în Sala Senatului de la Rectoratul universității, potrivit unui comunicat de presă.

"Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității POLITEHNICA din Bucuresti reprezintă o recunoaștere simbolică a activității Preafericitului Părinte, activitate prin care a susținut permanent educația românească și care a adus o contribuție semnificativă în asumarea rolului Bisericii în instituțiile și unitățile de învățământ, pentru asigurarea continuității în credința strămoșească”, se mai arată în comunicat.