Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare și încurajare tuturor elevilor care susțin examene, îndemnând preoții să le fie alături cu rugăciune și încurajare și în această perioadă solicitantă, transmite Basilica.

Potrivit sursei citate, evaluarea Națională 2019 pentru absolvenții claselor a VIII-a are loc între 18 – 21 iunie, iar sesiunea de Bacalaureat din acest an se desfășoară în perioada 1 iulie – 4 iulie 2019.

Redăm integral mesajul PF Daniel:

Iubiți copii și tineri,

Biserica și Școala vă sunt mereu alături pe drumul pregătirii voastre intelectuale și spirituale, o cale a frumoasei formări pentru viață, spre a deveni o lumină în societate și o bucurie pentru țară.

Examenele trebuie înțelese ca prilejuri de confirmare a eforturilor făcute de voi cu speranța împlinirii proiectelor personale, dar și a evaluării gradului de îmbogățire culturală la care ați ajuns în urma acestor eforturi.
Examenele vă vor aduce o confirmare a muncii voastre din ultimii ani școlari și vor fi prilej de bucurie pe care o veți împărtăși împreună cu dascălii și părinții voștri.

Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie și mult ajutor!
Îi îndemnăm pe toți preoții ca, mai ales în perioada solicitantă a examenelor, să vă fie alături prin rugăciune, încurajare și orice alt sprijin folositor.
Cu părintească dragoste și binecuvântare,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române