ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României îndeamnă preoții să fie alături de elevi în perioada examenelor școlare și să îi susțină prin "rugăciune, încurajare și orice alt sprijin folositor", primele teste la evaluarea națională și examenul de bacalaureat urmând să aibă loc la finalul lunii iunie.

"Biserica și școala susțin împreună necesitatea pregătirii voastre intelectuale și spirituale pentru viață într-o lume în care nivelul de instruire va conta tot mai mult. Îi îndemnăm pe toți preoții ca, mai ales în perioada examenelor, să vă fie alături prin rugăciune, încurajare și orice alt sprijin folositor", a transmis, joi, Patriarhul Daniel elevilor care vor intra în examenele naționale.

Acesta mai spune că "examenul trebuie înțeles ca fiind o șansă de evaluare și o confirmare a efortului studiului și a cultivării talentelor, având speranța îmbogățirii culturale și a promovării în societate".

Potrivit calendarului, testele la evaluarea națională vor începe pe 27 iunie cu proba scrisă la Limba si literatura română, în timp ce examenul de bacalaureat va debuta în 13 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.