ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Toţi cei patru elevi din echipa României, participanţi la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, au obţinut medalii, şi anume trei medalii de aur şi una de argint, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Performanţa a fost realizată de următorii elevi: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional "Ion C. Brătianu" din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti) - medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional "Mircea Cel Bătrân" din Constanţa) - medalie de argint.

Selecţia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj-Napoca. Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a, potrivit tvr.ro.

La această primă ediţie a Balcaniadei de Geografie, desfăşurată între 24 şi 30 iunie la Belgrad, au participat 28 de competitori din şase ţări. Fiecare lot a fost alcătuită din patru elevi şi doi lideri (profesori coordonatori).

În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews