ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toţi cei patru elevi din echipa României, participanţi la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, au obţinut medalii, şi anume trei medalii de aur şi una de argint, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Performanţa a fost realizată de următorii elevi: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional "Ion C. Brătianu" din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti) - medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional "Mircea Cel Bătrân" din Constanţa) - medalie de argint.

Selecţia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj-Napoca. Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a, potrivit tvr.ro.

La această primă ediţie a Balcaniadei de Geografie, desfăşurată între 24 şi 30 iunie la Belgrad, au participat 28 de competitori din şase ţări. Fiecare lot a fost alcătuită din patru elevi şi doi lideri (profesori coordonatori).

În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs.