ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru studenți de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași au obținut medalii în cadrul unei olimpiade internaționale de matematică desfășurată în Cipru, a anunțat instituția de învățământ.

Tinerii din România au obținut o medalie de argint și trei medalii de bronz.

Competiția s-a desfășurat în Protaras, Cipru, în perioada 1 – 6 martie. Aceasta a fost cea de-a zecea ediție a acestei olimpiade dedicate studenților (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, SEEMOUS 2016).

Medaliile au fost obținute de Marian Constantin Mereu, anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de argint), Florin Cosmin Crihan, anul al II-lea, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de bronz), Codruț Andrei Diaconu, anul al II-lea, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de bronz), Andrei Alexandru Baciu, anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de bronz).

La competiție au participat cei mai buni 90 de studenți de la 16 universități din România, Marea Britanie, Bulgaria, Cipru, Grecia, Iran, Macedonia, Turkmenistan și Uzbekistan.