ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ordinea cronologică, filmul evenimentelor arată astfel:

Prima zi, marți, 20 octombrie: Are loc o conferință de presă la Deva, în care Vasile Șalaru, secretar de stat la Ministerul Educației, spune:

"O integrare mai ușoară în societate prin atitudine, prin ținută, prin a învăța ceea ce școala nu ne învață. Nu fizică, chimie, matematică, că asta elevii noștri subt învățați bine. Nu sunt învățați să calce frumos pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a, a XII-a, mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, dovedind cultură prin ceea ce citește, prin limbile străine pe care le vorbește. (…)

Mai în glumă, mai în serios, eu cred că spatele drept, pieptul bombat şi privirea înainte contează mai mult și optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută să privească altfel viaţa."
 
A doua zi, miercuri, 21 octombrie: O ziaristă de la Glasul Hunedoarei relatează episodul decupând cu foarfeca ideologiei gender declarația și începându-și articolul astfel:

"Declarații halucinante, ieri, la Deva, făcute de secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru (ALDE). Acesta a susținut că dorește să introducă în școli cursuri în care fetele să învețe să «meargă frumos», «să știe să fie gazde bune» și «să învețe cum se servește ceaiul». La sfârșitul conferinței de presă, oficialul a declarat că elevele ar trebui să se ghideze după următorul enunț: «Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții»."

 De fapt, cuvintele spuse de secretarul de stat după încheierea conferinței de presă, în timp ce ieșea din sala unde a avut loc, sunt cu totul altele( vezi VIDEO)!

În ideologia gender, tot ce ține de distincția masculin-feminin înseamnă discriminare, sexism, inegalitate de șanse, Evul Mediu, inferioritatea femeii și toate celelalte calificative ale limbajului de lemn gender. Ideologia gender susține că feminitatea femeii și masculinitatea bărbatului nu sunt daturi naturale care trebuie consolidate în dezvoltarea persoanei, ci constructe sociale, clișee care trebuie depășite, deoarece, conform teoriei neomarxiste, acestea ar perpetua menținerea femeii într-o stare de inferioritate, atribuindu-i un anumit tip de roluri în familie și societate. Formulele „stereotipuri de gen”, „roluri de gen” sunt menite să incrimineze pe cei care cred altfel.

Ca urmare, pe pagina ziarului se adună comentarii insultătoare și instigatoare la ură la adresa oficialului, iar ideologii gender din media centrală și ONG-urile gender cer demisia, preluând lectura „colegei” de la Hunedoara.
 
Pentru a citi articolul integral, faceți click AICI.