ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 40.000 de canadieni au semnat o petiție făcând apel la miniștrii Educației din toate provinciile și teritoriile Canadei să intervină „pentru a ne proteja copiii de ideologia woke, sexualizare și de propaganda LGBT”.

Semnatarii petiției și-au arătat sprijinul pentru lupta provinciei canadiene Saskatchewan pentru drepturile părinților cu privire la educația copiilor lor, potrivit LifeSiteNews

Pe 25 septembrie, reporterul Rebel News Sheila Gunn Reid a transmis o petiție „Stop Classroom Grooming” semnată de peste 40.000 de canadieni din întreaga țară, adresată ministrului Educației din Saskatchewan, Jeremy Cockrill, căruia i s-a cerut să recunoască eforturile provinciei în combaterea propagandei LGBT în sălile de clasă.

„Copiii din școlile primare sunt sexualizați prin ideologia radicală de gen [care le este inoculată în clasă]”, se arată în petiție. „Consiliile școlare finanțate din fonduri publice au devenit fără scrupule, cenzurând și reducând la tăcere părinții care își exprimă îngrijorarea cu privire la caracterul inadecvat al conținutului sexual explicit în bibliotecile școlare și la teoria de gen introdusă în curriculum”.

De asemenea, petiția a făcut apel la miniștrii Educației din toate provinciile și teritoriile Canadei, solicitând acestora să intervină „pentru a ne proteja copiii de ideologia radicală woke, sexualizare și propagandă [LGBT]”.

Susținerea canadienilor față de Saskatchewan vine în contextul în care provincia a introdus recent o nouă politică prin care este obligatoriu ca părinții să fie informați dacă copilul lor vrea să se identifice cu un alt nume sau ca având un alt „gen”, permițându-le părinților să-și retragă copiii de la orele de educație sexuală și să interzică prezentări efectuate de grupuri terțe, precum Planned Parenthood.

Conform noii legi, școlile trebuie să primească permisiunea unui părinte sau a unui tutore pentru a putea folosi un alt nume sau „gen” pentru elevii cu vârsta sub 16 ani din școală.

După publicarea noii politici, premierul Saskatchewan, Scott Moe, a confirmat că organizația Planned Parenthood a fost într-adevăr interzisă în sălile de clasă din provincie.

Decizia de a interzice materialele de educație sexuală prezentate de terți vine după ce elevilor de clasa a IX-a din Lumsden, Saskatchewan, li s-au oferit broșuri pornografice în timpul unei prezentări efectuate de Planned Parenthood în școală.

Saskatchewan nu este singura provincie în apărarea copiilor și a drepturilor părinților. Provincia New Brunswick și-a revizuit recent propria politică referitoare la „identitatea de gen” în școli, stabilind că este necesar acordul părinților înainte de a numi un elev sub 16 ani cu un alt nume sau „gen”.

Cu toate acestea, provinciile pro-familie s-au confruntat cu reacții negative majore din partea politicienilor liberali și a mass-mediei pentru noua lor legislație.

La începutul lunii august, politicienii pro-LGBT au încercat să-l înlăture pe premierul New Brunswick, Blaine Higgs.

În mod similar, după ce Saskatchewan a fost supusă unui proces intentat de către un grup de advocacy LGBT, Moe a anunțat că este pregătit să folosească clauza derogatorie din Carta Drepturilor și Libertăților pentru a proteja noua politică a guvernului său.

Decizia de a informa părinții este susținută în mod covârșitor de canadieni din întreaga țară, potrivit unui sondaj recent

Sondajul a constatat că majoritatea locuitorilor din toate cele zece provincii susțin drepturile părinților în educație, variind de la un sprijin de 86% în rândul locuitorilor din Saskatchewan până la 67% în rândul celor din provinciile din Regiunea Atlantică.