Platforma civică „Împreună” a trimis o sesizare noului Ministru al Educației, având ca temă „legalitatea deciziei” de a purta 100 de elevi la o vizionare, urmată de o dezbatere asupra filmului „120 bpm”.

„Platforma civică Împreună  - cea mai largă și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din peste 1.000 de ONG-uri și intelectuali din tot spațiul românesc, vă rugăm ca, în ceea ce privește organizarea unei dezbateri cu elevi de liceu la cinematograful Elvire Popesco din București, pe marginea filmului „120 bpm”, 

- să verificați legalitatea deciziei de a organiza dezbateri cu elevi de liceu pe marginea filmului „120 bpm”. A fost clasificat acest film de instituțiile în drept înainte de organizarea dezbaterii (19 ianuarie 2017)? Dacă, da, pentru ce categorii de vârstă? Dacă nu, de ce s-a organizat o dezbatere cu minori pe marginea acestui film? Organizatorii au cerut și obținut acordul expres al părinților? Decizia profesorilor de a participa alături de elevi minori a avut aprobarea expresă a conducerii unităților de învățământ respective?

- să verificați oportunitatea organizării unei dezbateri cu elevi de liceu fără avertizări explicite, clare, cu privire la conținutul filmului, cu privire la scenele explicite de sex și a gradului și genului de violență conținută”, arată textul sesizării.

Platforma civică „Împreună” mai informează Ministrul că dezbaterea de după proiecție „a avut ca temă educația sexuală, fiind condusă și moderată de persoane necalificate  pentru această temă, rezultând clar aspectul pur propagandistic al filmului și al dezbaterii, la care, de altfel, a luat parte un cunoscut activist LGBT”.

„Să înțelegem că rațiunea dezbaterii a fost una medicală, iar filmul a avut rolul de material didactic? Atunci de ce a fost ales cazul unei relații homosexuale cu scene explicite de sex? Școala românească este implicată în activismul LGBT? Este vădit mesajul invitaților la „dezbatere”, care prezintă elevilor orientarea homosexuală drept comportament dezirabil, în prezența cadrelor didactice”, se încheie documentul.

ActiveNews
a relatat la vremea respectivă despre „dezbaterea” moderată de Vintilă Mihăilescu, la care nu a fost invitat niciun reprezentant al părinților, al profesorilor sau al cadrelor medicale, ci doar liderul Accept, Florin Buhuceanu. 

Proiecția filmului „120 de bpm” la Muzeul Țăranului Român a stârnit proteste vehemente din partea societății civile creștine în ultima săptămână.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews