Povestea unei familii de sculptori, cu trei fete, care a optat pentru homeschooling: A merge pe zona de interes a copilului e unul dintre cele mai benefice lucruri

O familie de sculptori, Ramona și Dragoș Neagoe, a renunțat la o garsonieră în mijlocul Bucureștiului pentru o casă la țară. Acolo și-au găsit inspirația, dar și liniștea.
Ramona și Dragoș Neagoe au decis în urmă cu 9 ani, după ce a venit pe lume primul lor copil, să se mute din București.
„Aici am copilărit, în Crevedia Mare, mai încolo, în spate, stătea Radu Beligan. Satul, în perioada cât am fost eu aici și am copilărit, era foarte frumos și am preferat să venim aici, bineînțeles că aveam terenul și am preferat să facem casă”, spune Dragoș Neagoe.
În primii ani după ce s-au mutat în Crevedia Mare, familia Neagoe a făcut naveta la București, pentru a-și duce fetele la școală. Pentru că erau mai mereu pe drumuri, au hotărât, potrivit digi24.ro, să adopte conceptul de homeschooling, adică educație la domiciliu.
„Citind și descoperind lucrurile astea, îți dai seama că până la urmă învățarea se face oricum într-un mod, e un proces natural și firesc care se face de când te naști și până mori, ca să zic așa și că, de fapt și de drept, fiecare trebuie să aibă, în ajutorul lui, ritmul lui de a face lucrul ăsta. A merge pe zona de interes a copilului e poate unul dintre cele mai benefice lucruri pe care poți să le faci pentru ei”, susține Ramona Neagoe.
„Pentru noi cea mai bună opțiune este homeschooling-ul. Acum, în momentul acesta. Peste trei-patru ani sau peste doi ani, dacă îmi spun copiii mei, Maria sau Anastasia sau Ecaterina, "mamă, tată, eu vreau la școală", deci nu e nimic forțat. Geografia o învață pe drum, facem excursii”, adaugă Dragoș Neagoe.
Pe lângă activitățile zilnice în gospodărie, artă și educație, soții Neagoe au dorit să se implice și în comunitatea din Crevedia Mare. Au inițiat o serie de programe culturale și ateliere de creație destinate copiilor.
„Ne-am implicat aici în primii ani în sat și cu părintele de la biserică, și cu doamna educatoare de la grădiniță, am făcut tot felul de ateliere, Dragoș făcea și Istoria Artei cu copiii, au venit în curte aici, pictam ba icoane, ba roata olarului, au fost activități minunate.”
Deși în România există destule familii care au ales pentru copiii lor educația la domiciliu, Ramona Neagoe a dorit să le înscrie pe fete la o școală la distanță, pentru a se asigura că nu vor întâmpina dificultăți în cazul în care ar vrea să se întoarcă în sistemul clasic de educație.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Mort subit după vaccin, în floarea vieții - a debutat post-mortem...

Liga Studenților Iași și președintele de onoare Silvian Emanuel Man au fost atacați brutal de PNL-iștii locali

Scrisoarea Alianței Părinților către toți candidații la prezidențiale: ”Sunteți de acord cu...?”

Europarlamentarul Șerban-Dimitrie Sturdza solicită ministrului Educației al Ucrainei și Comisiei Europene să aprobe limba română în locul celei ”moldovenești” în școlile din Odesa

Doliu în lumea universitară! Renumit lector, moarte fulgerătoare, la doar 45 de ani. A promovat vaccinarea "sigură și eficientă" la ASE

Camelia Suruianu: Poezia, delictul grav al lui Vasile VOICULESCU. + 26 aprilie 1963 - 62 de ani de la moartea sa
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)