ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii preșcolari din grădinițele de stat și confesionale, cu program normal de patru ore, precum și elevii din învățământul primar de stat și privat vor primi câte un borcan de miere polifloră de 250 ml,se arată într-o nouă propunere legislativă, informează Știrile TVR.

Mierea polifloră va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate. Parlamentarii semnatari au propus ca resursele financiare necesare să se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 să se stabilească un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate rămase necheltuite urmând a se reporta pentru anul următor.

Practic, se modifică o lege mai veche, care prevede ca fiecare elev de la grădiniță sau din clasele I-IV să primească 60 g de grame de miere pe săptămână. Însă măsura este amânată din 2015, pentru ca nu mai sunt bani prevăzuți în bugetul Educației.

România a devenit, în ultimii ani, producătorul principal de miere din Uniunea Europeană, depășind astfel țări precum Spania și Ungaria. Însă, când vine vorba despre consum, țara noastră ajunge la coada clasamentului. Până la 700 de grame de miere consumă fiecare român într-un an, mult prea puțin față de media statelor din Vest.